30 martie 2013

015. Un eveniment important pentru industria romana de aparare- partea III

George Taslauanu (RomaniaMilitary) si liderul FSA “Unirea”Adrian Nania












  Am lasat colectivul de la Romania Military sa-si continue articolul inaintea mea , pentru a-l putea conexa cu al meu ,datorita faptului ca ei ca organizatori si mari tinatori de prelegeri la acest simpozion (nenea Taslauanu si camaradul Zgureanu tinand prezentarile spinoase cu offsetul - adeca raspunsul economic la achizitia de armament din import-si cu problema relansarii industriei de armament din Romania ) au de zis chestii cred mai concluzionare concluzionand consideratiile dansilor despre munca depusa si abia IO cetateanul de rand pe care tremura bermudele ca guvernul tarisoarei sale-i ia banii si-i spune : calmeaza-te nene ca te veghez si te apar ! dar...nu vede nimic -nimicutza decat achizitii de fiare vechi papatoare de resurse si...o mana de oameni sclipitori, muncitori si plini de vointa care sunt desfiintati impreuna cu ramura industriala in care subzista : specialistii unei industrii de varf.
  Am exagerat putin cu lungimea frazei , dar dvs . ca cetitori inteligenti si alesi pe spranceana sigur ati priceput-o.Macar jumate.
  Daca ati pierdut inceputul filmului,vedeti aici:http://suntemromania.blogspot.ro/2013/03/012-un-eveniment-important-pentru.html
  Deci,dati pagina de va intereseaza.

dl.Nicolae Mircovici, deputat,general in rezerva si membru in Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor

dl.Marian Galceava,Director tehnic ROMARM
...
...
.

  Dand click pe foto le mariti.

  Manifestarea a fost condusa si mediata -pentru ca la un moment dat disctutiile s-au aprins , in mod obiectiv consider eu- de catre dl.Adrian Nania,lider FSL.
  Dl.Deputat Nicolae Mircovici a deschis sedinta si concis ca orice militar a descris sintetic situatia si interesele Romaniei in conjunctura politico-militara si economica actuala, sustinand din start ideea ce a dus la organizarea acestui simpozion.
  In deschidere dl.Director tehnic al ROMARM, Marian Galceava ,a salutat colegii de initiativa  si  si-a manifestat multumirea ca acest eveniment a fost onorat de atatea persoane din sistem,venind si ca reprezentanti si ca persoane particulare.



  Dl.Deputat Varujan Pambuccian – Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor- a prezentat lucrarea cu tema: “Fabricaţia aditivă si imprimarea 3D, o şansă pentru industria de apărare“.
  Subiectul s-a dovedit a fi un succes datorita in primul rand felului exceptional in care a fost pregatit  dar si pentru ca , desigur , in sala plina de specialisti de factura tehnica ,se cunostea si a fost apreciata in mod deosebit asocierea sa cu industria de armament.
   Pentru cine nu stie si nu va avea rabdare sa urmareasca filmul ce va veni, explicitam: dl.Pambuccian  a demonstrat cu brio ca aceasta tehnologie aplicata intr-o asemenea industrie costa ca implementare/investitie deosebit de putin,este salutara in domeniul executarii de piese specifice si unicat ori de serie mica si concentreaza la beneficiar productii altfel imprastiate la diversi furnizori, micsorand astfel raspunsul in timp al executiei si calitatea,aceasta fiind direct la beneficiar.
  Propunerea este salutara si de o eficienta incredibila,de aceea va sugerez sa urmariti segmentele de fim din demonstratie ce vi le voi pune la dispozitie,


dl.Varujan Pambuccian

una din metodele de imprimare
O varianta-dati click
Deosebit de interesant este modul in care dl.Pambuccian a propus sa se introduca aceasta tehnologie in tot ceea ce inseamna industrie de fapt, realizand ca aplicarea ei va provoca un boom social datorita scurtarii drumului clasic de productie-de exemplu,pt.a realiza un surub drumul nu va mai fi astfel: mina-furnal-laminor-proiectare-strung-finisare-transport/livrare-depozitare,adica un intreg lant de locuri de munca,ci....mina-sinterizare pulberi-proiectare-imprimare direct la beneficiar.!!!
  De aici va rezulta o cascada sociala, pe care dansul a propus sa o oprim din  timp,prevazand ca in urmatorul deceniu  trend-ul va fi acest sistem simplu,economic si deosebit de eficient- veti vedea ca deja in SUA exista asemenea imprimante pentru metel,ceramica,plastic ,etc la om acasa ! 
  Nu mai spun decat atat: ai nevoie de surubelnita? Bagi programul si o scoti.
  Ai nevoie de o cana? Bagi programul si o scoti !


Ia uitati ce zice dansul aici: dati click
Din nenorocire, s-a prezentat si reversul: dai un program de arma si...scoti dita-mai UZI-UL !!!!!
  Din nenorocire, s-a prezentat si reversul: dai un program de arma si...scoti dita-mai UZI-UL !!!!!
  Pare sf. de Star Trek,dar ... din 1979 exista aceasta tehnologie si uite ca a devenit accesibila.
  Ei, problema apare odata cu disparitia unor meserii .
  Se vor reduce locurile de munca si va fi o furtuna pe piata muncii, de aceea dl.Deputat are in vedere si un proiect de adaptare a invatamantului functie de acest viitor, idee care odata pusa in practica va reduce enorm socul inevitabilului avans tehnologic.
  Ideea este ca - revenind la oile noastre care au lapte dar nu stim sa le mulgem,adica fabricile de armament- aceasta tehnologie se pliaza ca o manusa pe necesarul productiei de armament romane, lucru demonstrat cu brio de dl.Pambuccian. 
  Realizati ca aceasta prezentare deosebit de bine facuta si documentata a provocat discutii ample care nu se mai terminau.
  Ce sa faci neica daca arunci samburele cunoasterii intre specialisti !
  Va las sa digerati aceste informatii si iau pauza ca mai am si altele de facut.
  In curand vom continua cu o excursie pe taramul fermecat al achizitiei de armament si vom afla cum si in ce fel ar trebui facuta ca sa nu cheltui nimic.
  Hei ! 
  Nu ma refer la varianta optima a guvernului Romaniei , adica nu cheltui daca nu cumpar sau si mai buna de-i degeaba, nu conteaza cat costa sa intretin/modernizez pe urma !
  Ne vedem.
  Ca sa va completati ideea , aveti aici link-ul de pe Romania Military,unde cititi si ce au vazut ei si rezumatul facut de dl.Adrian Nania, lderul FSL.

http://www.rumaniamilitary.ro/simpozion-primele-concluzii#more-15062 





                            foto si povestire:
                           nemotoujours
  
  


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu