15 aprilie 2013

045.LEGIUNEA STRAINA : Legenda, mit sau MIRAJUL AVENTURIERULUI?-p1

1
  Povestile aventuroase au incins creierele multor pusti si chiar multor oameni maturi, mirajul castigurilor mari in timp scurt , al misterului din jurul acestei forme de organizare a unei armate si mai ales statutul de " Bad boys " al componentilor , au vrajit pe multi si pe unii chiar i-a impins la pasul suprem : inrolarea.
  Sa nu spuneti ca nu are legatura cu Suntem Romania ! atata timp cat multi prieteni , sau simpli concetateni pleaca inspre acolo  si nu doar viseaza !
  Va aducem sub ochi un serial documentar ce se ocupa de acest subiect.
  Este in episoade scurte si-l voi prezenta saptamanal.
  Spor la vizionare.



Timp de generaţii, Legiunea Străină a armatei franceze a fost prezentată romanţat, ca un refugiu pentru bărbaţii care caută o a doua şansă în viaţă. Dar cum este legiunea de fapt? Aventurierul şi exploratorul Bear Grylls porneşte spre Sahara pentru a afla. Alături de alţi 11 voluntari, de la foşti infractori la afacerişti ghinionişti, Bear se înrolează pentru o lună de instrucţie dură într-un fost fort al Legiunii Străine din vestul Saharei.
Acesta este un film documentar în care sunt reproduse rigorile instrucţiei de bază ale Legiunii înseşi – una dintre cele mai dure şi dureroase încercări fizice şi psihice prin care poate trece omul. Legiunea străină (Légion étrangère în franceză) este o unitate a Armatei Franceze, care a fost întemeiată în 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Franței. A fost creată pentru voluntarii străini, care după Revoluția franceză din iulie 1830 nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză.
Sunt conduși de ofițeri francezi, iar astăzi sunt acceptați și cetățeni ai Republicii Franceze, care în prezent formează 24% din numărul total de recruți. În 2009, Legiunea avea în jur de 7.700 de soldați, iar sediul său se află la Aubagne.
(citat)


prezentat de : nemotoujours

Un comentariu:

  1. Maturam in fata cantinei de la Aubagne.A venit o companie de legionari la masa,numai ce terminasera castelul.In acel moment mi-a trecut de legiune instantaneu.Toti , fara discutie formau un singur mecanism, toti aveau privirea pierduta in spatiu, toti erau goliti de sentimente, se percepea fizic aceasta senzatie, incat exact in acel moment mi-am pus intrebarea daca chiar vreu sa renunt la individualitatea mea si sa ma transform in acea masa amorfa.Nu aveau nimic uman in ei.Am fost la Gestapo de 3 ori, chemat la interogatoriu, iesisem bine la toate probele anterioare si nu reuseau sa inteleaga ceva, probabil ma impotriveam instinctiv sa mai intru in legiune.Nici acum nu regret.Dar pentru cine doreste sa faca cariera in orice armata a lumii, sau sa devina garda de corp, sau mercenar e un stagiu absolut obligatoriu 5 ani de legiune timp in care sa tragi tare sa iei toate brevetele pe care poti sa le faci.Si cate secrete au... he he

    RăspundețiȘtergere