03 iunie 2013

103.I.S.U. Prahova- BULETIN INFORMATIV Nr. 43, Ploieşti, 03.06.2013



 

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

.

BULETIN INFORMATIV


În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

*      31.05.2013, ora 11:45 – incendiu tablou electric
            În comuna Valea Călugărească, sat Dârvari, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un tablou electric din cadrul şcolii gimnaziale din localitate.
            Au ars: instalaţie mase plastice conductori electrici şi 1 ml canelet .
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 500.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1.000 lei.
            Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

*      31.05.2013, ora 14:55 – incendiu ghenă gunoi
            În municipiul Ploieşti, B-dul Republicii, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi în proprietatea unei asociaţii de locatari.
            Au ars: aproximativ 150 kg deşeuri din hârtie, carton, mase plastice şi cauciuc.
            Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

*      31.05.2013, ora 19:06 – degajare tablă
            În municipiul Ploieşti, strada Gheorghe Mateescu,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru degajarea unui colţar din tablă de pe faţada unui bloc de locuit în proprietatea unei asociaţii de locatari.

*      31.05.2013, ora 20:06 – salvare animal
            În municipiul Ploieşti, strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, echipajele de pompieri au intervenit pentru a salva un animal (câine) căzut într-un canal cu o adâncime de aproximativ 2 m.

*      01.06.2013, ora 08:16 – asanare beci
            În localitatea Mizil, strada George Ranneti, echipajele de pompieri au intervenit o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asanarea unui beci pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, în proprietatea lui C. Emilia.





*                  01.06.2013, ora 09:46 – degajare copac
            În municipiul Ploieşti, B-dul Petrolului,  echipajele de pompieri au intervenit o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru degajarea unui copac căzut pe firele de înaltă tensiune.

*      01.06.2013, ora 15:09 – incendiu vegetaţie uscată
            În localitatea Plopu, strada Principală, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, proprietar D. Elena.
            Au ars: vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp şi 30 kg gunoi menajer.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

*      01.06.2013, ora 18:02 – incendiu ghenă gunoi
            În localitatea Bucov, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi în proprietatea Consiliului Local Bucov.
            Au ars: aproximativ 500 kg gunoi menajer.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

*      02.06.2013, ora 23:58 – incendiu deşeuri lemn
            În municipiul Ploieşti, strada Lupeni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de deşeuri de lemn în proprietatea unei societăţi comerciale.
            Au ars: aproximativ 20 kg deşeuri de lemn.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei.
            Cauza probabilă: flacără – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

*                  02.06.2013, ora 16:39 – degajare copac
            În municipiul Câmpina, strada Milcovului,  echipajele de pompieri au intervenit o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă în proprietatea Consiliului Local Câmpina.

*      02.06.2013, ora 16:22 – transport persoană supraponderală
            În municipiul Ploieşti, strada Cameliei,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru a-l transporta pe L. Victor, cu o greutate de aproximativ 130 kg, din imobilul proprietate personală la ambulanţa SAJ Prahova.
           
*      02.06.2013, ora 13:50 – incendiu gunoi menajer
            În municipiul Ploieşti, strada Carol Davila,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit  la o ghenă de gunoi în proprietatea Consiliului Local Ploieşti.
            Au ars: aproximativ 500 kg gunoi menajer.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 4.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 3.000 lei.

            Cauza probabilă: flacără – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

*                  02.06.2013, ora 13:55 – asanare muniţie
            În comuna Cocorăştii Colţ, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita o bombă de aviaţie exploziv brizanta cu o greutate de aproximativ 100 kg.

*                  02.06.2013, ora 10:41 – degajare copac
            În municipiul Câmpina, B-dul Culturii, echipajele de pompieri au intervenit o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă în proprietatea Consiliului Local Câmpina.


            Echipajele SMURD au intervenit în 82 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

                                                                                                Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.



.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu