04 martie 2014

441."Ziua Libertatii Aparatelor", manifestare cu acoperire globala, ajunsa la a doua editie

Credem cu tarie ca “schimbarea incepe cu noi”, de aceea inventeaza.ro s-a alaturat Fundatiei Ceata pentru a sarbatori impreuna Ziua Libertatii Aparatelor, manifestare cu acoperire globala, ajunsa la a doua editie. Toti cei dornici sa participe la o sesiune de prezentari ale celor mai noi programe libere, condimentata cu demostratii practice sunt bineveniti sambata, 15 martie 2014, incepand cu orele 12:00, in cladirea ActiveWatch, din Bucuresti situata pe Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C.
Daca inca te intrebi ce sarbatorim, afla ca un “aparat liber” nu este altceva decat un aparat fizic (de orice natura: electronica, mecanica, optica etc) al carui design este creat si distribuit publicului larg in mod gratuit, astfel incat oricine sa il poata folosi si adapta nevoilor proprii. Mai departe, orice imbunatatiri sau actualizari sunt la randul lor puse la dispozitia celor interesati, iar astfel de informatii sunt de cele mai multe ori disponibile in format electronic pe website-uri dedicate.

DA PAGINA CA SA AFLI MAI MULTE !



Asadar, scopul Zilei Libertatii Aparatelor este sa incurajeze comunitatile pasionate de tehnologie sa sarbatoreasca cele mai recente descoperiri prin intermediul unei zile a “portilor deschise”, care sa faciliteze accesul la informatii si, mai departe, sa-i incurajeze pe cei interesati sa exploreze mai mult si sa realizeze, la randul lor, lucruri marete.
Pentru inceput, haideti sa vedeti ultimele noastre descoperiri legate de aparatele libere. Iata numai cateva dintre subiectele pe care le vom aborda pe 15 martie la Ziua Libertatii Aparatelor:
Arduino: Proiectul care a revolutionat aparatura libera (Partea II), de Constantin Craciun (inventeaza.ro)
Linux-libre: nucleul complet liber, de Cornel-Florentin Dimitriu (Fundatia Ceata)
Microcod liber cu Coreboot și Atheros 9271, de Tiberiu C. Turbureanu (Fundatia Ceata)
MQTT: protocolul de comunicatie intre aparate, de Ionut Cotoi (inventeaza.ro)
Devicehub.net: platforma libera pentru aparatura conectata la Internet, de Ionut Cotoi (inventeaza.ro)
KiCad: programul liber pentru proiectarea circuitelor electronice, de Razvan Tataroiu (Fundatia Ceata)
gEDA PCB: editorul liber pentru circuite imprimate, de Cornel-Florentin Dimitriu (Fundatia Ceata)
Afla de la noi ca in ziua de azi nu trebuie sa reinventezi roata ca sa te numesti inventator, imbunatatirile sunt la fel de importante, indiferent de anvergura. Un pas mic pentru om, dar un salt urias pentru omenire poate fi realizat prin inovatia care este accelerata numai de schimbul liber de idei.
Te invitam sa participi la Ziua Libertatii Aparatelor. Impreuna putem sa facem lumea un loc mai bun. Inscrie-te aici!
Un eveniment organizat de Fundatia Ceata in parteneriat cu inventeaza.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu