12 august 2014

615.ZIUA NAVIGATORULUI ANIVERSATA LA CONSTANTA

    Directia Hidrografica Maritima, singura autoritate nationala in domeniul hidrografiei, va fi prezenta la eveniment cu o expozitie de harti de navigatie, cartea farurilor, avize pentru navigatori,
instrumente pentru colectarea datelor hidrografice (gradiometru, Digital Global Position System - DGPS, samd.), precum si cu o salupa topografica.
    Batalionul 110 Comunicatii si Informatica a pregatit o expozitie statica in care vor fi expuse doua statii radio portabile si o statie de comunicatii Panther, iar transmisionistii marini vor initia publicul in tainele Alfabetului Morse in cadrul unui atelier interactiv.
    Militarii Batalionul de Infanterie Marina vor expune diferite armamente de infanterie si artilerie. De asemenea, participantii vor putea intelege cum functioneaza aparatura optica pentru noapte a
infanteristilor marini si vor invata tehnici de supravietuire.
    Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale va oferi publicului o expozitie de machete de nave, iar elevii scolii vor realiza noduri marinaresti.
    Marinarii militari de la Flotila de Fregate vor prezenta materialele pe care le folosesc in lupta cu incendiile si gaurile de apa la bordul navelor. Doritorii pot testa echipamentul special destinat stingerii
incendiilor.
    In paralel, in Portul Tomis continua atelierul de scufundare recreationala, organizat de Centrul 39 Scafandri, la care publicul va avea acces intre orele 17.00 – 19.00.
    Fanfara Fortelor Navale va sustine un spectacol la Teatrul de Stat din Constanta, incepand cu ora 19.00.

    Evenimentele programate pentru Saptamana Marii, la Constanta, continua astazi, marti, 12 august, in intervalul orar 18.00 –21.00, pe faleza din fata Comandamentului Flotei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu