29 aprilie 2015

820.Parasutisti, Strejnic si istorie. Adica inca un CADOU nepretuit!

Istorie vie!
   Una dintre cele mai frumoase fetze ale intalnirilor la mitingurile aeriene este cea a istoriei vii: avioane, poate carti dar si ...eroi "din umbra", uitati de multi si neuitati de catre cine trebuie, oameni care discret, "pe dupa scena" au sustinut si creat legende, ori au intretinut activitati dificile, in conditii grele, de lipsuri,cu dragoste, dedicare si sacrificii sau chiar umilinte .
   Da, este vorba de VETERANI, iar aici, la Strejnic, la mitingul de duminica, am intalnit veterani ai parasutismului ca sport dar si ca arma, veterani care nu au luptat in vreun razboi, ci au luptat cu vremurile, politica, delasarea ,uitarea ... de fapt cu cel mai crunt razboi: comunismul instalat si apoi capitalismul indiferent si salbatic.
   Paradoxul fiind ca pana la urma in comunism, din patriotism si mandrie nationala tot au fost sustinuti...
   Interesant este ca l-au cunoscut si pe faimosul General Bastan,inventatorul parasutei BG7!
   Ei, povestile sunt multe, dar nu astea vreau eu sa prezint ci pe ei si cadoul lor, simplu, dar deosebit de important pentru mine.
   Mentiune:fotografiile sunt realizate de catre "Juniorul" nostru,Tibi !
   DA PAGINA!

   Avem multe sa va spunem despre ce si cate s-au petrecut duminica si mai ales despre tumbele mele prin iarba ca sa "prind" cat mai bine evolutiile "Soimilor" dar si pe Serbu care efectiv m-a dat peste cap, numai ca si prin urmare parasutisti am spus, parasutisti va arat!
   Veteranii parasutisti au venit cu fotografii extraordinare, adevarate documente!
   Mi-au facut cadou un numar de colectie din revista "Cer senin" pe care au semnat toti trei.Aceasta am hotarat ca va fi donata Fundatiei "General Bastan" pentru a fi expusa intr-una dintre colectiile pe care le-au realizat la muzeele din tzara.
   Restul "va urma"!
   Bun,hai sa- vedeti tinerii si veselii soldati parasutisti.

*nemotoujours*

Revista cu semnaturile,devenita astfel document

.
Aceeasi,odata...
Poveste in imagini
.
.
 
.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu