12 iulie 2016

1048.Saab şi LFV creează o nouă companie de control digital de la distanţă al traficului aerian

Centrul Remote Tower (RTC)
   Dupa cum am promis, profitam de deschiderea companiei Saab si va informam in continuare cu privire la realizarile sale pe linia industriei de aparare. Astfel anticipam o posibila colaborare cu industria romana si ancorarea acestei companii deosebit de dinamice in economia Romaniei.

(vezi continuarea)

     Compania de apărare şi securitate Saab şi LFV (Furnizorul de Servicii de Navigaţie Aeriană al Suediei) au semnat azi un acord de creare a unei noi companii: Saab Digital Air Traffic Solutions AB.  Noua companie va pune pe piaţă, va vinde, va dezvolta şi va opera produse şi servicii pentru controlul de la distanţă al traficului aerian. Saab va deţine o majoritate de 59% din acţiuni, iar LFV va deţine 41%.
.

    Crearea Saab Digital Air Traffic Solutions AB va consolida poziţia Saab şi LFV în fruntea soluţiilor digitale pe piaţa mondială a controlului de trafic aerian. Prin controlul digital şi integrat al traficului aerian, sisteme tehnologice de înaltă performanţă vor transfera informaţii de la senzori la centrele de control al traficului aerian, independent de geografie. Aceasta va duce la o mai mare flexibilitate, o siguranţă sporită şi călătorii mai eficiente pentru pasageri. Noua tehnologie va reduce de asemenea costurile pentru controlul traficului aerian. Compania va deveni operaţională nu mai devreme de 1 septembrie 2016.
 .
  „Noua companie va aduce împreună know-how’ul avansat pe plan mondial al Saab şi organizarea sa globală, cu expertiza unică a LFV în livrarea de soluţii inovatoare, digitale şi certificate operaţional pentru controlul traficului aerian. Aceasta îi va permite companiei să servească drept partener principal pentru a ghida clienţii prin întreg procesul de conversie cu succes la servicii digitale de trafic aerian”, a declarat Micael Johansson,  directorul Saab business area Surveillance (Supraveghere).
 .
  „Aceasta ne va spori capacitatea de a conduce, dezvolta şi promova digitalizarea managementului traficului aerian în întreg sectorul,” spune Directorul General al LFV Olle Sundin. „Împreună, putem să ne ocupăm şi să conducem o transformare digitală şi cerinţele pieţei”.
 .
  Datorită unui parteneriat productiv, Saab şi LFV au iniţiat primul sistem din lume pentru controlul digital, de la distanţă, al traficului aerian – Remote Tower (Turnul de la Distanţă). Sistemul reprezintă o forţă de antrenare vitală pentru continuarea dezvoltării inovatoare, digitale, a controlului traficului aerian. Începând din aprilie 2015, aeroportul din Örnsköldsvik este controlat via Centrul Remote Tower din Sundsvall al LFV.
 .
  Acordul de creare a noii companii a fost semnat de Saab şi LFV. Ministrul suedez al infrastructurii, Anna Johansson, a fost şi ea prezentă la semnarea contractului.
  Tranzacţia a fost supusă spre aprobare Autorităţii pentru Concurenţă a Suediei. Această aprobare urmează să fie emisă în iulie-august 2016. După aceea, înfiinţarea companiei se va încheia.

(comunicat SAAB)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu