18 august 2016

1071.Si iarasi SAAB! "Chestiuni" interesante!

.

Saab continuă să dezvolte capabilităţile de apărare anti-aeriană cu baza la sol ale Forţelor Armate Australiene



Compania de securitate şi apărare Saab a semnat un contract cu Forţele Armate Australiene pentru modernizarea sistemului de arme de apărare anti-aeriană cu baza la sol RBS 70 şi a radarului Giraffe AMB. Contractul are o valoare combinată de aproximativ 32,5 milioane dolari australieni (22,02 milioane euro).


 DA PAGINA!
Livrate în conformitate cu programul AIR 90, capabilităţile existente de Identificare Amic sau Inamic (Identification Friend or Foe – IFF) a sistemelor RBS 70 şi Giraffe AMB vor fi modernizate, ca să includă funcţionalitatea Mode 5. Modulul de semnal/undă (waveform) Mode 5 foloseşte tehnici moderne de modulaţie, codificare şi criptografice, pentru a depăşi limitele de performanţă şi securitate ale modulului de semnal actual Mode 4. În plus, sistemele Mode 5 furnizează capabilităţi mai mari de management al datelor pentru a transmite în siguranţă poziţia GPS şi alte date extinse. IFF este o trăsătură critică de siguranţă pentru orice capabilitate de apărare anti-aeriană cu baza la sol, întrucât ea reduce în mod dramatic riscul de a ataca în mod incorect o aeronavă amică. Această modernizare va sprijini capabilităţile de Apărare anti-aeriană cu baza la sol ale Australiei, care operează în mediul spaţiului aerian comun sau al coaliţiei, dincolo de anul 2030.

Sistemul de arme RBS 70 a intrat în serviciu în Australia începând din 1987. Modernizări semnificative atât ale vizorului armei, cât şi al rachetelor au asigurat că aceasta să rămână un sistem modern şi puternic de rachete, pentru a contracara ameninţările aeriene în evoluţie constantă. Radarul Giraffe AMB a fost achiziţionat în 2010 şi face parte din dotările celui de-al 16-lea Regiment AntiAerian şi Terestru al Forţelor Armate Australiene. Radarul permite o observare situaţională de înaltă fidelitate a spaţiului aerian, asigurând în mod simultan avertizarea timpurie în privinţa atacurilor cu rachete şi bombe, şi localizând focul ostil indirect.

Modernizarea cu IFF Mode 5 al Saab le va permite capabilităţilor RBS 70 şi Giraffe AMB ale Forţelor Armate Australiene să continue garanteze o protecţie de vârf pe plan mondial a forţelor împotriva unei game largi de ameninţări aeriene”, spune Dean Rosenfield, Director General al Saab Australia.

„Saab Australia este de mulţi ani partenerul de încredere în domeniul capabilităţilor de Apărare anti-aeriană cu baza la sol ale Forţelor Armate Australiene, şi suntem nerăbdători să dezvoltăm această relaţie prin programe viitoare de Apărare anti-aeriană cu baza la sol si împotriva rachetelor”, spune Rosenfield.


Timp de trei decenii, Saab Australia, care face parte din zona de business Supraveghere a Saab, a livrat cu succes şi a sprijinit capabilităţile de apărare anti-aeriană cu baza la sol ale Forţelor Armate Australiene. Angajamentul Saab în privinţa inovaţiei şi progresului tehnologic asigură capabilităţi de vârf pe plan mondial pentru forţele de apărare moderne. Expertiza locală şi experienţa Saab Australia face ca ea să fie partenerul perfect în domeniul Apărării anti-aeriene cu baza la sol şi împotriva rachetelor pentru Forţele Armate Australiene, în prezent şi în viitor.

Saab deserveşte piaţa globală cu produse, servicii şi soluţii de vârf pe plan mondial, de la apărarea militară, până la securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele. Graţie unei gândiri inovatoare, colaborativă şi pragmatică, Saab dezvoltă, adoptă şi perfecţionează noi tehnologii pentru a răspunde cerinţelor în schimbare ale clienţilor săi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu