27 septembrie 2016

1087.Porțile albastre ale orașului 1975 -seara de film (film istoric romanesc)

.
.
  L-am vazut cand a aparut. Desigur am fost deosebit de impresionat de catre eroul principal, tanar si serios, dur, sublocotenent de-abia iesit din scoala militara. Si nu am inteles nimic limpede din conflictul major al filmului dintre acesta si unul dintre soldatii din subordine.Asta atunci. Azi am priceput de mult ce inseamna teama de a nu te impune in fata subordonatilor fiind prea mic de varsta si de experienta, sau teama de a nu fi ridicol. Fiind o adaptare dupa Marin Preda cred ca realizati ca actiunea chiar este mai complicata decat pare. Si  hilara uneori, cu momente comice aproape macabre.

.
.
  Dar motivatia filmului este una mai simpla: ziua de 23 august 1944 si urmarile ei pentru o baterie de aparare antiaeriana de langa Otopeni, aerodromul folosit de catre germani...Si faptul ca acestia in loc sa se retraga bombardau Bucurestiul. Accentele eroice nu sunt povesti, acesti oameni chiar au existat ca unitate militara si au rezistat eroic .

  Revazand aceasta pelicula, am realizat ca este de o calitate deosebit de buna ca manifestare artistica in totalitate,  deoarece scenariul antrenant si foarte inchegat este valorificat cu mari actori care ca de obicei si-au luat in serios rolurile chiar secundare! Amza Pellea de exemplu este episodic, desi deja avea in spinare un portofoliu de invidiat.

  Romeo Pop (slt.Rosu) si Dan Nutu (Tunarul Paun) fac tot deliciul acestui joc reusit cu conflictul lor din ce in ce mai amplificat.
  Dar hai mai bine sa vedeti filmul si va asigur ca o sa va captiveze!
  Foto:internet
Costel ConstantinCostel ConstantinSerg. AnaDan NuțuDan NuțuTunarul PaunRomeo PopRomeo PopSublt. Rosu
Amza PelleaAmza PelleaCol. CristescuEmilia DobrinEmilia DobrinMihaela, iubita lui PaunIon CaramitruIon CaramitruTunarul Serbanescu
Dumitru FurduiDumitru FurduiSerg. IonescuMatei AlexandruMatei AlexandruCol. CarageaJean Lorin FlorescuJean Lorin Florescupokerist


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu