29 septembrie 2016

1088.Tehnica noua la pompieri! CLIP VIDEO!

.
    Dupa cum s-a promis, dotarea cu tehnica noua a IGSU in teritoriu se continua.
   Astazi au fost receptionate si trimise in tara urmatoarele:

10 camioane de intervenție: ISU București-Ilfov, ISU Bihor, ISU Buzău, ISU Caraș, ISU Constanța, ISU Covasna, ISU Iași, ISU Maramureș, ISU Mureș și ISU Timiș.

5 autospeciale de stingere (5.000 l): ISU Arad, ISU Dâmbovița, ISU Neamț, ISU Satu-Mare și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești.

   Dand pagina veti avea o descriere detaliata a tehnicii (foto si video) ,programului de dotare, dar si a evenimentului:

.
    Astăzi, 29 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov s-a desfășurat evenimentul prilejuit de Conferința de Deschidere Oficială a Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” (Efficient Response Saves Lives II).
Activitatea de astăzi s-a bucurat de participarea șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, care au subliniat importanța achiziționării unor autospeciale noi și performante, menite să asigure succesul misiunilor la care intervin pompierii militari.

     Pe timpul conferinței, au fost prezentate și distribuite cele mai
.
recente achiziții în cadrul proiectului, respectiv cinci autospeciale pentru stingere de mare capacitate, 10 autocamioane de intervenție și 31 de echipamente pentru încărcarea aparatelor de respirat.
Cele cinci autospeciale, cu o capacitate de 5000 litri de apă, sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Acestea vor completa parcurile auto ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Arad, Dâmbovița Neamț, Satul Mare, respectiv Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești.

    Cele 10 autocamioane de intervenție sunt destinate transportului materialelor şi 
.
echipamentelor specifice în scopul intervenţiilor rapide, ca urmare a manifestării situațiilor de urgență generate de mai multe tipuri de risc.

    Compresoarele pot fi utilizate la locul desfășurării intervenției, pentru încărcarea aparatelor de respirat din dotarea pompierilor care acționează în spații inundate cu fum și gaze toxice.

    Activitatea reprezintă debutul unui proiect amplu, prin intermediul căruia Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va mai achiziționa autospeciale cu echipament specific pentru transportul scafandrilor la intervenție, motopompe remorcabile de mare capacitate, autopompe cisternă de mare capacitate (5000 litri și 9000 litri), ambarcațiuni de salvare din aluminiu cu motor, autocamioane transport materiale la intervenție și autospeciale pentru transportul personalului;

    Descriere proiect:

   Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) deține calitatea de aplicant în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” (Efficient Response Saves Lives II)- cod SMIS 2014+ 102606”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 5 - ,,Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor”, Obiectivul Specific 5.2 ,,Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție”.
   Proiectul are ca obiectiv general: Dezvoltarea capabilităților de salvare a vieții populației și creșterea gradului de protecție, prin eficientizarea capacității de răspuns în caz de
dezastre.
   Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc creșterea capacității de răspuns la dezastre: inundații, alunecări de teren, incendii, și creșterea eficienței intervențiilor în zonele
greu accesibile, prin dotarea cu echipamente și mijloace tehnice moderne.
   Proiectul se va derula în perioada 02.09.2016 - 31.05.2017 și are un buget total de 110.365.921 Ron (24.507.788 Euro);
   Principalele beneficii ale implementării proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” constau în creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și optimizarea intervențiilor specifice prin acoperirea deficitului de autospeciale, utilaje și echipamente, completarea și înlocuirea celor uzate sau cu norma de funcționare depășită, precum și perfecționarea sistemului de pregătire a personalului care execută, misiuni de căutaresalvare
în mediul acvatic sau în zonele afectate de inundații, alunecări de teren și incendii. 

   Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

text si foto:IGSU
completari si reeditare: Suntem Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu