16 octombrie 2016

1101.Inundatiile continua, pompierii la datorie!

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
Nr. 137 din 08 octombrie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ
Pompierii miliari au intervenit în sprijinul populației și autorităților locale din județul Constanța, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în ultimele 24 de ore.
În această noapte, în dispeceratul ISU Constanța s-au primit 55 de apeluri, care anunțau mai multe situații de urgență. Peste 50 de salvatori constănțeni cu 10 mijloace tehnice au intervenit pentru salvarea persoanelor și evacuarea apei din mai multe locuințe situate în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Corbu.
În urma cantităților mari de precipitații, în județul Constanța au fost inundate 33 de străzi, fiind nevoie de intervenția promptă a pompierilor pentru salvarea a șase persoane surprinse în autoturisme. O persoană cu afecțiuni medicale a fost evacuată din casă și transportată de către un echipaj SMURD la spital.
DA PAGINA!

Echipajele de pompieri au acționat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 7 case, 28 curți și 7 beciuri, inundate în urma ploilor. În acest moment nu mai sunt înregistrate cazuri de gospodării inundate.
Pentru eficientizarea acțiunilor de răspuns, pe durata manifestării situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a fost activată grupa operativă și suplimentate echipajele de intervenție.
Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea care vizează toată țara, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.
La nivel național, peste 1.000 de pompieri rămân mobilizați, fiind pregătiţi să intervină cu peste 200 de mijloace tehnice în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.
Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forțelor și tehnicii de intervenție la inundații de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea.
foto:IGSU, vizita GALATI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu