14 noiembrie 2016

1116.Saab furnizează un sistem de management de suprafaţă pentru avioane şi vehicule pentru aeroportul RIOgaleão ( ar fi bun pentru Romania?)

 
.
  Firma de aparare şi securitate Saab a semnat un contract cu RIOgaleão, concesionarul responsabil cu managementul aeroportului internaţional Tom Jobim din     Rio de Janeiro, pentru a furniza o platformă de supraveghere de suprafaţă de folosinţă comună. Sistemul sporeşte eficienţa operaţiunilor aeronavelor la sol şi contribuie la 

.

reducerea întârzierii zborurilor. RIOgaleão, al doilea mare aeroport din Brazilia, va fi primul din America Latină care foloseşte această tehnologie.

    Platforma, compusă din senzori de multilateraţie instalaţi pe suprafaţa aeroportului şi din Aerobahn Surface Manager al Saab, le permite tuturor agenţilor care opereează la sol pe aeroport, precum liniile aeriene, transportatorii la sol şi furnizorii de servicii de urgenţă, să vadă în timp real poziţia aeronavelor şi a vehiculelor. Această capabilitate de partajare a informaţiilor îmbunătăţeşte agilitatea operaţională la sol, ceea ce duce la reduceri semnificative ale costurilor operaţionale şi la reducerea întîrzierii zborurilor.

DA PAGINA!


Capacitatea de trafic pe aeroport este strâns asociată cu viteza şi eficienţa cu care se desfăşoară activităţile între fiecare aterizare şi decolare de avion, care sunt desemnate cu expresia generică „turnaround time”. Cu cât este mai scurt acest interval, cu atât mai multe zboruri pot fi operate de liniile aeriene. O dată cu instalarea platformei de supraveghere de suprafaţă, aeroportul Tom Jobim ăţi va spori semnificativ nivelurile de eficienţă, reducând totodată emisiile de bioxid de carbon şi arderule de combustibil”, a spus Anders Carp, şeful unităţii de business Traffic Management din cadrul zonei de business Surveillance a Saab.
Noi înţelegem importanţa software-ului Aerobahn de pe aeroporturile din SUA, deoarece operatorul de pe aeroport poate să gestioneze mau eficient suprafaţa aeroportului”, a spus Carlos Rodriguez, manager de operaţiuni pe RIOgaleão. „În plus, acest sistem este un instrument catalitic, generând informaţii despre zona de mişcare de pe aeroport, astfel încât să putem spori eficienţa operaţiunilor de pe RIOgaleão privind intefeţele strategice şi tactice”.
Pe lângă furnizarea unor instrumente pentru gestionarea în timp real a operaţiunilor de suprafaţă, platforma Saab de supravegherea suprafaţelor de folosinţă comună înregistrează mişcările aeronavelor şi ale vehiculelor, pentru a sprijini cercetarea şi analiza evenimentelor critice, cum ar fi incidentele şi perioadele de mare aglomeraţie. Furnizând rapoarte statistice care detaliază modul în care sunt folosite pistele, terminalele şi alte resurse de pe aeroport, operatorii pot avea o imagine mult mai bună a modului în care funcţionează aeroportul lor şi unde se pot opera îmbunătăţiri.
Sistemele Aerobahn şi de multilateraţie ale Saab sute deja operaţionale pe mai multe dintre marile aeroporturi din lume, cu rezultate impresionante, inclusive pe aeroportul internaţiuonal J.F.Kennedy din New York şi pe aeroportul internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta (ATL), Georgia. La doi ani după implementarea Aerobahn pe ATL, cel mai mare aeroport din lume în termeni de trafic de pasageri şi- redus timpul de rulaj al aeronavelor, ceea ce a economisit o suma estimată de 97 milioane USD pentru operatori, în termeni de combustibil şi costuri legate de întârzieri.
Intensificarea transportului aerian în America Latină în ultimul deceniu a subliniat necesitatea de a îmbunătăţi infrastructura aeroportuară. Astfel, considerăm că multe alte operaţiuni aeroportuare vor adopta mecanisme mai eficiente de gestionare a procedurilor de suprafaţă de pe aeroporturi”, a mai spus Carp.
Circa 17 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul internaţional Tom Jobim în 2015, iar cifra se aşteaptă să ajungă la 80 de milioane de pasageri în 2039.
Saab furnizează soluţii de management al traficului aerian pentru aviaţia civilă, pentru aeroporturi şi linii aeriene cliente în peste 40 de ţări de pe şase continente.
Puteţi vedea mai mult din ceea ce oferă Saab în domeniul managementului traficului aerian aici: 
ATM video
B-roll for editorial use
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi: 
Saab Press Centre,
+46 734 180 018
presscentre@saabgroup.com 

Urmăriţi-ne pe twitter: @saab

Saab deserveşte piaţa globală cu produse, servicii şi soluţii de vârf pe plan mondial, de la apărarea militară, până la securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele. Graţie unei gândiri inovatoare, colaborativă şi pragmatică, Saab dezvoltă, adoptă şi perfecţionează noi tehnologii pentru a răspunde cerinţelor în schimbare ale clienţilor săi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu