07 decembrie 2016

1122.Cupa Presei la tir, 2016 - printre prieteni




   Intr-o zi obisnuita de vineri, in luna lui octombrie , plecat inca de a aparea primele raze de soare pe bolta cereasca , in trenul Oltenita-Titan Sud , pentru a ajunge in marele oras pe nume Bucuresti .   Privind pe geam , vad acelasi peisaj cu micile schimbari care apar pe parcurs... De cateva saptamani, vad un cort militar pe partea stanga a trenului in directia Bucuresti care imi tot ridica intrebari




    Ajuns in Bucuresti , imi intercepez cei doi colegi si plecam spre Catelu, la poligonul de trageri al Fortelor Terestre .

 Fiind si prima participare, habar nu aveam cu ce se mananca evenimentul, dar eram nerabdator sa aflu.
 La poligon, sorbind o cafeluta, am avut ocazia de a da peste alti tineri prezenti pentru a vedea armamentul si a afla regulile de utilizare, cat si alte informatii de la soldati. Atat tinerii cat si cei participanti la cupa au avut parte de o prezentare sustinuta de comandantul tragerii dl.lt.col.Alexandru Pintea.

DA PAGINA!


  In calmul asteptarii , se aude un tren. Interesandu-ma la soldatii prezenti, aflu ca pe langa poligon trece calea ferata si nu trece orice tren, ci trenul cu care venisem . Si in acel moment realizez ce era acel cort pe care il vazusem si imi trezise atatea intrebari , acele traverse de ciment care de ani de zile imi tot ridicasera intrebari: era poligonul Catelu.

   Dupa instructaj , incepe si actiunea. Ne echipam cu vesta antiglont , ne punem pe cap casca de protectie (data viitoare clar o fixez mai bine ) si ne pregatim de tragere cu pusca automata.

  Fiecare post de tragere dispune de un  militar  profesionist care ne reaminteste pas cu pas ce avem de facut si mai ales sa nu facem vreo nafecuta (nu prea sunt lucruri cu care sa te joci, totusi).

   Aerul se umple de mirosul de praf de pusca , mainile simt un recul si senzatia aceea pe care doar o imaginam cand vedeam un pistol cum trage intr-un film. Desi rezultatul nu a fost chiar cel asteptat , ziua a venit cu un scop nou , scopul de a imbunatati rezultatul si a spala punctajul slab de anul acesta.


*Victor Ilie*


Premiul cel mai ravnit:afisul cu semnaturile organizatorilor si participantilor !!!
  Astfel a vazut colegul nostru Victor aceasta manifestare traditionala a MApN,Fortele Terestre, care desigur, are si o componenta competitionala, dar a devenit mai mult o intalnire a Media cu militarii, o intalnire prieteneasca, frumoasa si plina de amuzament, colegialitate dar si de invataminte, deoarece multi din Media nu au de a face cu praful de pusca sau  cu ospitalitatea militarilor...Sau, mai ales, cu disciplina militara!

  Victor este student, membru al "Suntem Romania!" si pentru prima oara a avut ocazia in acest an sa traga la tinta cu munitie de razboi, cu o arma barbateasca.
  Astfel, pentru el a fost o ocazie deosebita de a mai face un pas in misterele militare, dupa ce a participat la actiuni cu Armata: aviatie, marina, terestri.

  Evenimentul este frumos prin simplitatea si prietenia sa: participi la o competitie in care TOTI castiga fiind acolo si cunoscand, testand, comparand.

  Pai da, sa nu uitam ca si cafeaua este mai buna pe poligon, nu?
  Ospitalitatea organizatorilor este deja legendara, dar mai ales rabdarea lor cu o droaie de civili habarnisti, neinstruiti dar ascultatori si curiosi, dintre care multi nici nu stiu in ce directie se trage cu o arma si de unde se tine...De fiecare data ii felicit pe toti cei desemnati sa instruiasca si sa asigure, pentru ca zau de nu au o rabdare de fier !!!


Ayana realizand "performantele": zilei.
CrisAvia (Cristi) cu pusca de competitie de la clubul "Steaua"
  De la noi ca presa au mai participat pentru prima oara Ayana si Anatolie...Desigur,cum ...ne sau nu ne -asteptam, Ayana a fost deliciul zilei: a dovedit cele mai grozave aptitudini pentru a fi inrolata la nevoie in Aviatie, la antiaeriana!!!
  A, nu..scuze...Tintele de la sol desigur nu prea au avut de suferit, mai ales primul set pentru pusca de asalt!
  Dar cata gratie, cata acuratete in a le ocoli si a trage DREPT si hotarat in traversele groase de beton ale poligonului, care "plutesc" la vreo trei metri de sol...


Asa arata trofeele.
Pregatiti "de lupta"
  Important este ca a ras si ca a invatat. Au mai fost si altii, de ce sa nu spunem?
  Personal nu am mai participat la concurs in acest an, i-am lasat si pe altii sa castige premii, dar l-am provocat pe dl.lt.col.Alexandru Pintea la un "hors concours" prietenesc in conditiile concursului, 
"Presarii" victoriosi cu si fara premii
ocazie cu care pusca de asalt si Glock-ul ne-au fost argumente...Zic eu bune!
  A fost o mare placere si onoare si le multumesc inca odata ca au acceptat provocarea.

  Si ca de obicei personalul poligonului comandat de catre dl.plt.major Cristian Visu  ne-a incantat prin bunavointa si atentie, plus frumoase povestiri "de poligon".

  Nu am cum sa-i uit de la a le multumi pe simpaticii si rabdatorii instructori de tir (campioni) ai clubului "Steaua" al Armatei, oameni de o mare rabdare si bunavointa care au suportat nu 
Momentul "autografelor"
doar doua plutoane de elevi de liceu veniti cu aceeasi ocazie, 
dar ...mai 
ales pe noi!

  Organizatorii impreuna cu sponsorii au pregatit premii deosebite care au marcat acest moment foarte frumos, mai ales trofeele locurilor 1,2 si 3, adevarate obiecte de colectie.

  In concluzie: un eveniment minunat, ca de obicei foarte bine  organizat, plin de veselie si de prietenie!
  Multumim si vom fi mereu langa voi!

  *nemotoujours*    Album foto AICI
"Suntem Romania!" impreuna cu Tibi,reprezentatul prietenilor nostri de la AAR (Aeronautic Show),si ei sponsori ai evenimentuluii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu