02 martie 2017

1137.Piesa de muzeu-deliciu pentru noi, aur pentru pompierii din Fagaras (D'ale pompierilor) FILMULET !!!


!!!! Si functional!!!
.
Zil 131
    Placerea devenita rara de a auzi un motor 8V de capacitate mare (6.960 cmc), lent (de turatie joasa), rusnac si BENZINAR ...putini o mai au in ziua de azi.
    Ei bine, ieri fiind participant la Conferinta "Protectia civila si managmentul dezastrelor" organizata de catre MAI/DSU/IGSU la hotelul "Crowne Plaza" (despre care am sa va povestesc deosebit de amplu in curand, a fost DEOSEBIT de interesanta!), am avut marea surpriza si placere de a "da ochii" cu tehnica de interventii (masini de pompieri) deja "de epoca" din dotarea IGSU, langa cele mai noi achizitii -nave spatiale in adevar!

    Au avut ambitia sa prezinte trecutul si prezentul, mandri de cat de bine intretinuta este cea ...veche si de cat de moderne sunt "vedetele" proaspat intrate in dotare (Nu chiar proaspat, dar fata de celelalte...)

    Am sa va prezint intr-un microserial  ceva "piese de forta" care au facut si inca mai fac o cariera plina de succes, fiind rasfatate si iubite, functionand "ceas".BRAVO !

    Incep cu aceasta autoscara superba, perfect functionala si originala ZIL131 din anii 70, din dotarea ISU Brasov, la Fagaras, cu motorul specificat mai sus.
    M-au patruns fiorii cand i-am auzit motorul incalzindu-se ,cu sunetul pur si simplu fantastic si mirosul...cam nashpa de benzina de calitate si aditivata fara plumb, aceste motoare 'inghitind " cu pofta rebuturi petroliere, adica benzine de maxim 75CO cu plumb, gazoline, toluen si alte nenorociri.
    Se pare ca nu-i plac "fineturile " din aceste vremuri caci se cam scutura in anumite momente. Dar cu cata gratie o facea!
   Acest model, tot benzinar, inca exista in RoArmy ca Punct Comanda, autoatelier, radiostatie, cisterna, si (retrasa) ca macara pentru sistemele ROT Luna, dar de mult de tot nu am mai auzit vreuna functionand 
  Ei bine, v-am filmat-o sa o auziti si sa o vedeti,(schimbati calitatea la un minim de 480) asa ca  dati pagina!
.
 
.
.
.

.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu