31 mai 2017

1189.Sosirea în România a corpului norvegian al forţelor VJTF, în cadrul exerciţiului multinaţional NOBLE JUMP 2017

.
.
         Corpul norvegian din cadrul Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) care participă la exerciţiul multinaţional Noble Jump 2017 (NOJP17) soseşte vineri, 2 iunie, ora 21.00, pe Aeroportul Internațional din Sibiu.
         Contingentul norvegian, format din aproximativ 50 de militari, este o subunitate specializată în supraveghere, identificare și selectare a ţintelor, având rolul de a localiza sistemele de armament inamice și de a coordona atacurile la țintă.
DA PAGINA!            ...


            NOJP17 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli. Exerciţiul va testa capacităţile operaţionale ale elementelor VJTF şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România.
            Exerciţiul se desfăşoară în perioada 26 mai - 16 iunie, cu participarea a circa 4000 de militari, din 11 state membre NATO (Albania, Bulgaria, Grecia, Letonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Spania şi Statele Unite ale Americii), dintre care aproximativ 1900 din cadrul VJTF, utilizând în jur de 500 de mijloace tehnice.
Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia - Bulgaria - România, până la Centrul Naţional de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu