18 octombrie 2017

1249. DISCO B.T.T. (Biroul de Turism Pentru Tineret) !!! Superexpozitie cu muzica si aparate din anii 80!!!

Pick-up "Tehnoton -Ziphona RFT,anii 80.
Combina "Electronica Compact 03", anii 80
Sambata aceasta (21.10.2017) la ora 18.00 va demara unul dintre cele mai traznite si simpatice proiecte multimedia, cu scopul de a rememora nu doar o parte din atmosfera discotecilor "profesioniste" din anii 80, dar si de a aduce in memoria vizuala si auditiva motivatiile, senzatiile, starile si ambientul acestora.
Un proiect remarcabil, cu o prezentare complet originala, proiect la care contribuim si noi,"Suntem Romania!", cu o mica parte dintre exponatele colectiei "Electronum" (ELECTRONUM-Muzeul Industriei Electronice Romanesti) : combine, linii audio, televizoare, magnetofoane si casetofoane, piese folosite in acei ani in toate discotecile, de orice fel:BTT, studentesti, satesti...
Sambata amfitrion va fi Sorin Lupascu, cel care in anii 80 "dadea gongul" la "Disco Ring", statiune Costinesti ! 
Va invitam cu drag la Palatul Stirbei, Calea "Victoriei". Inscrieti-va in evenimentul de pe facebook :Disco BTT: expozitie multimedia
Linie audio "Electromures", anii 80
Expoziția DISCO BTT este o creaţie artistică originală, inspirată din elementele acelor vremuri, ce îşi propune să poarte vizitatorul prin diverse spaţii neconvenţionale. Expoziția imaginează un traseu senzorial prin mai multe camere, concepute fiecare pe baza unei realități din acele vremuri. Spaţiul expozițional e format din 8 încăperi pe care vizitatorul le parcurge, ghidat scenografic. Fiecare încăpăre reprezintă un capitol important în formarea unei imagini de ansamblu asupra a ceea ce a însemnat această perioadă din istoria comunistă. Nu există ghid, vizita e individuală, nu se formează grupuri de vizitatori, fiecare putând zăbovi oricât în oricare dintre încăperi. Expoziţia e construită cu ajutorul diverselor elemente audio-vizuale, combinate pentru a reda o emoţie concretă: muzică, proiecţii video, fotografii, decor, obiecte de recuzită, tipărituri, interviuri.
Expozitia va putea fi vizitată în incinta Palatului Știrbei din Bucuresti (Calea Victoriei nr. 107) în perioada 21 octombrie – 11 noiembrie 2017, între orele 18,00 – 20,00 (în timpul săptămânii) și 18,00 – 22,00, sâmbăta și duminica. Programul de vizitare merge pe modelul orarului de funcționare al discotecilor din perioada comunistă, la fel ca și alte elemente supriză din cadrul expoziției, pe care vizitatorii sunt invitați să le descopere în traseul lor. Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu