23 mai 2018

1307.Cu viaţa mea apăr viaţa! – faza județeană -2018

.



COMUNICAT DE PRESĂ


Nr. 43 din 23.05.2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează concursul cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa!" – faza județeană -2018.

Astfel, joi 24.05.2018, ora 10.00 la Colegiul „Elie RADU” Ploiești, se va da startul competiţiei unde şi-au anunţat participarea 10 echipaje cu elevi din unităţi de învăţământ din judeţul Prahova.

În cadrul etapei judeţene a competiţiei desfăşurate, echipele concurente se vor întrece pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri”, respectiv “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Scopul acestui concurs presupune formarea unor comportamente adecvate diferitelor situaţii de urgenţă; cunoaşterea de către aceştia a principalelor tipuri de riscuri, a formelor de manifestare a acestora, a măsurilor de protecţie şi a modului de acţiune şi comportare în situaţia producerii lor precum şi formarea deprinderilor necesare pentru asigurarea autoprotecţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu