10 ianuarie 2018

1281.Ai nostri pompieri voluntari-hai sa-i facem cunoscuti ! (2) Pompierii SVSU Curtici

.



"PENTRU EI NU CONTEAZA CUM TE CHEAMA SAU CUM ARĂȚI , DACĂ TE POT AJUTA, O VOR FACE!"

IN SFARSIT!
        La provocarea noastra din primul episod au raspuns pompieri voluntari! Si foarte frumos, foarte obiectiv si clar, pompieristic!

O poveste simpla si frumoasa a infiintarii unui detasament acum peste o suta de ani si ceva cuvinte modeste despre ceea ce fac ei si crezul lor ca cetateni care chiar in timpul liber se instruiesc si intervin in sprijinul membrilor comunitatii.
Voluntarii sunt un model de civism cand muncesc pentru o comunitate, iar pompierii voluntari sunt varful acestui civism.
Asteptam SI din partea voastra alte povesti, fotografii, intamplari.
Citatul de sus, al celui care a scris povestea pompierilor voluntari din Curtici, il instituim ca motto al acestei serii.
        Prima parte a seriei este aici:PRIMA PARTE.
        Haideti sa le aflam povestea:

1886 este anul in care a fost înființat SVSU (Serviciu de Voluntariat pentru Situatii de Urgenta) Curtici.
       In acesta au activat si activeaza multi oameni cu bune si cu rele, fie ei voluntari sau șoferi pe autospeciala de pompieri, oameni care au intervenit la stingerea incendiilor sau alte activități în folosul comunității. Sunt oameni în adevăratul sens al cuvântului care nu au cerut și nu vor cere nimic societății dar dau totul pentru aceasta și semenii lor care se află în dificultate. Adevărat este și faptul că în decursul istoriei SVSU Curtici  cu mult, cu puțin, a avut și sprijinul Primăriei Curtici și a oamenilor din această instituție fără de care multe lucruri nu ar fi fost posibile.


DA PAGINA!


.
Să nu uităm și de înaintași noștri care în acest moment nu mai sunt printre noi sau iși au grijă de sănătate datorită vârstei. Înaintașii noștri si istoria lor trebuiesc cinstiti, respectati și onorati cum se cuvine prin simplu fapt că ei, Voluntarii au avut o participare directă la crearea istoriei prin faptele lor. Pentru ei din punct de vedere moral era o ‘ obligație obștească, nu căutau laude sau vreun interes material direct pentru faptele lor de altruism. Ei au fost și sunt în mintea noastră oameni cu principii, cu valori morale care și-au iubit țara și pe semenii lor.


Voluntarii sunt oameni care intervin în ajutorul semenilor fără a ține cont de
.
etnie, religie, de bogăției sau sărăcie, ei știu doar că trebuie să își ajute semenii și o fac conștienti de faptul că riscurile sunt mari… 

PENTRU EI NU CONTEAZA CUM TE CHEAMA SAU CUM ARĂȚI, DACĂ TE POT AJUTA, O VOR FACE!

Nu vreau să fiu prea subiectiv dar poate ar trebui să îi luăm drept modele morale, nu doar în Curtici sunt Voluntari, ei sunt în toată lumea și au aceleași principii valori fără a se cunoște, fără a vorbi aceași limbă, fără a avea aceeași credință. Nu apreciați semenii după cine sunt, respectați-i pentru ceea ce fac.
.

Cine suntem noi... Oameni din toate clasele sociale, oameni cu studii putine sau mai multe, oameni cu familii.
       Ce profesii avem: dispeceri, pensionari, operatori la diverse firme private, CFR-isti, sefi de echpa, soferi, elevi, studenti, pompieri, politist care la orice ora din zi sau din noapte daca putem si nu suntem plecati din localitate sau la serviciu raspundem solicitariilor. 

Vorba unui camarad ... plecam 5 venim 5.

Cu stima un pompier voluntar :) 
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu